Links

A.P.M. van Hartevelt in Berkel en Rodenrijs

Samenwerking Tandartspraktijk Mozartplein
voor preprothetische behandelingen ( gebroken tanden, tandsteen controle/verwijderen, controle implantaten enz.

Tandprotheticus Van Hartevelt voelt zich thuis in Berkel Centrum

Berkel en Rodenrijs – Het is al weer twintig jaar geleden dat tandprotheticus Alex van Hartevelt zich met een eigen praktijk vestigde aan de Kerksingel 16 in Berkel Centrum. Naast tandprotheticus is hij tevens tandtechnicus.

Het werk van deze specialist bestaat uit het aanmeten van een gebitsprothese. Werk in de eerstelijnsgezondheidszorg dat (deels) wordt vergoed door de zorgverzekeraar. Vanuit de basisverzekering met een eigen risico en vaak een eigen bijdrage.
In 1987 ging Alex van Hartevelt als tandtechnicus van start in Rotterdam. Daar werkte hij uitsluitend voor tandartsen. Nadat hem door een der tandartsen werd aangeraden zelf de opleiding te gaan volgen tot tandprotheticus volgde hij dit advies. Het verschil tussen beide beroepen? Een tandtechnicus vervaardigt alles wat vast zit in de mond (bijvoorbeeld kronen en bruggen) waarbij hij meestal werkt in opdracht van een tandarts. Een tandprotheticus richt zich op hetgeen uit de mond gehaald kan worden, zoals een plaatje of kunstgebit.

Voor iedereen

De Tandprotethische praktijk Berkel en Rodenrijs is er voor iedereen. “Ik werk veel samen met tandartsen, maar voor een prothese kan iedereen ook zo bij ons binnen lopen om een afspraak te maken. Veelal hebben de klanten die hier komen problemen met hun gebit, dus ik doe eerst een mondonderzoek. Pas als ik zeker weet dat het probleem aangepakt kan worden gaan we een prothese aanmeten.”
De tijd staat niet stil en het vak ontwikkelt zich verder. Inmiddels kan er al veel digitaal worden vervaardigd, maar Van Hartevelt past het nu nog toe in combinatie met handwerk. “Digitaal heeft wel de toekomst. We werken nu al veel met de 3D printer, maar je moet weten waar je mee bezig bent, dus het vak goed beheersen!” Ook de nazorg krijgt alle aandacht en het repareren van bijvoorbeeld gebitten en plaatjes of het reinigen ervan.
Echtgenote Annelies werkt al twintig jaar (achter de schermen) mee en inmiddels is ook dochter Judith in opleiding als tandtechnicus, waarna ze verder studeert voor tandprotheticus. Een familiebedrijf dat zich in de materie ‘vastbijt’!

Tandarts Ruki Wijeshina van de Berkelse tandartsenpraktijk Mozartplein werkt al jaren met Van Hartevelt samen en is daar zowel blij als tevreden mee. “Hij levert vakkundig werk en we kunnen altijd op hem rekenen.” Dochter Christa van Hartevelt is sinds kort haar assistente.

Van Hartevelt houdt van maandag tot en met vrijdag van 09.00 tot 12.00 uur open spreekhuur, ’s middags op afspraak.

— Herautonline , week 8, 2020 —